Kari Kulmala Turvallisuus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys

Törkeää sarjakuvapilaa

Helsingin Sanomat tekevät jälleen kerran selvän ylilyönnin! Eilen julkaistussa Pääkaupunki-sarjakuvassa pääministeri Jyrki Kataista esittävä hahmo sanoo: "Itse tulin majavanmetsästysreissulla ampuneeksi lestadiolaisen lapsiperheen. Henkilökunta hoiti lipsahdukseni aivan fantastisesti." Tällaisessa tapauksessa ei mielestäni riitä pelkkä päätoimittajan pahoittelu tai anteeksipyytäminen. Tällaisilla asioilla ei yksinkertaisesti saa leikkiä! Mikäli sarjakuvan tekijänä olisi ollut esim. perussuomalainen kansanedustaja niin joku haluaisi ottaa jo nyt selvää missä hän asuu ja hänen päätään vaadittaisiin vadille. Mutta näinhän ei tehdä kun kyseessä on Helsingin Sanomat ja heidän arvovaltainen toimittajakunta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

HS on roskalehti. Itse olen boikotoinut jo 3 vuotta ja homma jatkuu. Jälleen kerran hyvä esimerkki yllä kirjoittamasi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Siinä on hyvää ja huonoa.

Olli Nurmi
Kalle Erkkilä

En ole lukenut kyseessä olevaa sarjakuvaa, mutta kuvauksesi perusteella tuli mieleen, että siinä viitataan kuinka pääministerin henkilökunta osaa hyvin piilotella Kataisen rikokset. Esim. viimeaikaisissa eurotuki-asioissa.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Sarkasmi on sarkasmia ja moni sarjakuvan nähnyt ymmärtää asian juuri näin kuten kerrot. Mutta moniko sen näin ymmärtää?

Ihmisten tappamista en hyväksy edes kuvainnollisesti, niin monta vainajaa olen ammatissani nähnyt.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Tappaminen on tosiaan paha asia. Esimerkiksi kirjassa nimeltä "Tuntematon sotilas" tapetaan ihmisiä, en silti kieltäisi sitä.

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Hyvä esimerkki jälleen kaksoisstandarteista, suomalaisessa mediassa. Tiettyjä sääntöjä ei sovelleta muihin,kuin persuihin!

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mikä tässä nyt on ongelma? Sarjakuvahan nimenomaan irvailee hallituksen, erityisesti Kataisen ja Urpilaisen kustannuksella. Luulisi perussuomalaisen olevan tyytyväinen jos jotain...

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Oula: Olisiko tässä sitten parempi olla vaikka näin, että: "Itse tulin majavanmetsästysreissulla ampuneeksi yhden luokallisen peruskoululaisia. Henkilökunta hoiti lipsahdukseni aivan fantastisesti."

Minusta se olisi yhtä mautonta!

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Luultavasti. Mutta siinäkin tapauksessa pelle olisi Katainen, eivät ne peruskoululaiset.

Sehän tässä irvailussa on ideana: hallitus ei ymmärrä mitä tekee, joten virkamiehiä tarvitaan auttamaan ja toisaalta korjailemaan mokia. Toki ajatus on sitten vähän överiksi vedetty, mutta niinhän tuo sarjakuva tekee miltei aina.

Jyri Terttu

Lestadiolaisperhe sisältää yhden luokallisen peruskoululaisia.

Jarmo Skog

Ei jaksa ymmärtää tätä persulogiikkaa. Sarjakuvapiirtäjä puoluepolitiikan ulkopuolelta tekee parodiaa politiikasta ja kokoomuslaisesta pääministeristä. Nyt tämä pitäisi tuomita vihapuheena, koska persut törttöilevät julkisesti.

Jos ette ymmärrä eroa sarjakuvapiirtäjän ja kansanedustajan välillä, suosittelen visusti että pysytte erossa politiikasta. Ja blogeista.

Seija Saarelainen

Todella törkeä repliikki. Mielestäni tällä ei ole mitään tekemistä hallituksen, minkään puolueen kanssa, tahi Kataisen kanssa.

Kertoo kirjoittajan ihmiskäsityksestä.
Kuten Kari , olen samaa mieltä, ettei ihmisarvoa saa pilkata tai mitätöidä, oliko ihminen kokoomuslainen, perussuomalainen, uskovainen tai ateisti.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Vaadin suomalaiselta "ykköslehdeltä" parempaa makua, myös sarjakuvissa.
Minä niin mieleni pahoitin...

Aki Mönkkönen

Minusta tuo "henkilökunta" kertoo vallalla olevasta asioiden ja tekojen peittelystä ja salailusta. Liekö piirtäjällä jotain konkreettista kokemusta valtaapitävien jälkien siivoilusta?

Mutta oli tuo "vitsi" kansanryhmää kohtaan kyllä tosi törkeä!

Toimituksen poiminnat