Väriä automaattisen liikennevalvonnan kameratolppiin!

Mielestäni automaattisen liikennevalvonnan käyttämät kameratolpat tulee maalata värikkäiksi. Tällöin autoilijat kykenisivät näkemään ne nykyistä paremmin, jolloin kameratolppien ennalta estävä vaikutus ylinopeuksiin kasvaa merkittävästi.

Useissa Euroopan maissa kameratolpat on värjätty huomioväreillä ja lisäksi jopa jokaisesta kameratolpasta informoidaan liikennemerkillä hyvissä ajoin ennen kameraa. Olen vahvasti sitä mieltä, että kameratolppien ei ole tarkoitus tuottaa ainoastaan valtiolle tuloja vaan sen perimmäinen ja lähes unohdettu tarkoitus on tuottaa liikenneturvallisuutta juuri siinä kohdassa mihin se on asennettu. Samalla tulee käydä myös kaikki kameratolpat kriittisesti läpi ja katsoa, ovatko ne oikeissa paikoissa. Tällä hetkelle ne eivät ole!

Hallitus antoi juuri 1,7 miljoonaa euroa automaattisen liikennevalvonnan kehittämiseksi. Tällä rahalla tulee kehittää valvontaa siten, että kameratolpat osaavat muutakin kuin valvoa ajonopeuksia. Norjassa on osattu valvoa esim. keskinopeuksia jo vuosikausia. Miksi Suomi vasta harjoittelee asiaa kun voisi ottaa mallia Norjasta? Pyörää ei tarvitse aina keksiä itse.

Tarkennuksena vielä, että en ole juuri saanut sakkoa ylinopeudesta eli en sen vuoksi halua kameratolpista värikkäitä. En kuitenkaan ymmärrä kameratolppia, jotka on asennettu puoliksi piiloon. Tällöin niiden havaitseminen tapahtuu vasta ihan kohdalla jolloin ollaan jo vaara-alueella, minkä vuoksi kameratolppa on alunperin asetettu.

Tulen tekemään asiasta toimenpidealoitteen eduskunnassa.

 

Kari Kulmala

kansanedustaja

 

karikulmala
Sininen tulevaisuus Rääkkylä

Puolueen puheenjohtaja. Itsenäinen ajattelija ja aktiivinen tekijä.
Puheet ovat puheita, mutta teot lopulta ratkaisevat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu