Vaaralliset koirarodut luokiteltava ja kiellettävä ilman ”Koirakorttia”

Suomessa koirien tekemät hyökkäykset ovat lisääntyneet ja "vaaralliseksi luokiteltuja" koirarotuja on yhä enemmän muun muassa narkomaaneilla sekä väkivaltarikollisilla. Heille ne ovat nykyisin eräänlaisia statuseläimiä ja suojelevat heitä toisilta rikollisilta sekä myös viranomaisilta.

Huonosti tai ei ollenkaan koulutettu koira on pahempi kuin teräase tai jopa vaarallisempi kuin ampuma-ase tietyissä olosuhteissa. Tällä hetkellä tällaisen koiran hallussapitämiseen tai hankkimiseen ei edellytetä minkäänlaista kokemusta tai koulutusta. Tällaiset koirat ovat monen lapsiperheenkin naapureina sekä viranomaisia vastassa kotihälytyksillä ja kotietsinnöissä. Tiedän tämän vuosikymmenien kokemuksella poliisityöstä. Mielestäni ministeriön tulisi asiantuntijoiden kanssa selvittää ne koirarodut, jotka kouluttamattomina tai vähän koulutettuina ovat ihmisille vaarallisia.

Vaaralliseksi luokitellut koirarodut tulisi olla Suomessa luvanvaraisia ja koiran haltija tulisi velvoittaa hankkimaan ns. Koirakortti. Koirakortti osoittaisi, että haltija on saanut muun muassa riittävän koulutuksen koirarodusta. Se osoittaisi myös sen, että hän koiranomistajana ymmärtää omat velvollisuudet ja oikeudet sekä voimassa olevan lainsäädännön. Myönnetyistä koirakorteista pidettäisiin rekisteriä. Tämä auttaisi myös viranomaisia varautumaan vaaralliseen koiraan.

Edellä olevan perusteella ehdotan, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin vaarallisten koirarotujen selvittämiseksi, vaarallisten koirarotujen luvanvaraiseksi saattamiseksi sekä velvoittamaan vaarallisen koiran haltijaa kouluttautumaan (Koirakortti).

karikulmala
Sininen tulevaisuus Rääkkylä

Puolueen puheenjohtaja. Itsenäinen ajattelija ja aktiivinen tekijä.
Puheet ovat puheita, mutta teot lopulta ratkaisevat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu